torstai 22. elokuuta 2013

Melkein kuin Helsingistä Poriin

Olen lauantaina lähdössä matkalle naapurimaahan. Tulee kivaa vaihtelua näihin tylsiin päiviin ja ikäviin viikonloppuihin.

Luulin aika pitkällekin meneväni, kun kerran ihan toiseen valtioon, mutteihän se ole matka eikä mikään! Lyhyempi ajomatka kuin Helsingistä Poriin, mutta onneksi ei kuitenkaan yhtä tylsä. Tulee paljon risteyksiä ja moottoriteiden liittymiä, joista täytyy löytää ne oikeat. Vaikka mitäs minä turhaan pohdin, monet kerrat olen samoja teitä ajellut. Tähän asti en vaan ole tiennyt, että lapsuuden ystäväni asuu siellä parin sadan kilometrin päässä.

Naamakirja on kyllä kiva! Sieltä tämän kaverinkin löysin. Nyt ollaan viestitelty moneen otteeseen ja yritetty saada vierailuaikaa sopimaan kummankin kalenteriin. Tai oikeastaan vain hänen kalenteriinsa, minun viikonloppuni ovat aina yhtä vapaita.

Yritin tällä viikolla saada auton huolletuksi ennen matkaa, mutta tottakai huoltamon väkikin lomailee niinkuin lähes kaikki täällä elokuussa. Piti ihan itse tarkistaa öljyt, ja hyvältä näytti. (En kyllä muuta osaakaan tarkistaa.) Eipä kai 400 km edestakaisin nyt paljon mitään kuluta, mitä nyt vähän polttoainetta. Huolletaan sitten ensi kuussa.

Sen lisäksi, että on aivan kerrassaan riemullista tavata vanha tuttu ja päästä kertaamaan elämisiämme vuosikausien ajalta, pääsen kaverin luona saunaan! Saan heittää löylyä ja irrottaa surua nahastani niin paljon kuin tykkään. Ihana suomalainen, kun on rakennuttanut saunan kotiinsa.

2 kommenttia: