tiistai 5. toukokuuta 2015

Blogipolku ei minua huoli

Niin kuin monia muitakin blogikirjoittajia, myös minua harmittaa Blogilistan sulkeminen. Seuraan monia blogeja sitä kautta, enkä haluaisi niitä lisätä tänne lukemieni listalle.

Asiaa manatessani ja blogeja etsiessäni löysin Blogipolun! Se on uusi, suomalainen blogilistauspalvelu, joka lupaa palvella "parhaalla mahdollisella tavalla jokaista bloggaajaa. Tarkoituksenamme on tuoda bloggaajille näkyvyyttä, uusia yhteyksiä ja postausideoita." Näin toteavat sivuillaan.

Minäpä rekisteröidyin heti sivuille! Sain sähköpostiini viestin, josta löytyi linkki rekisteröityimisen vahvistamiseksi. Harmillista, että olin työkoneella. Työpaikan viisas automaatti nimittäin päätti puolestani, että linkki oli ns. phissing-linkki, eikä antanut minun jatkaa. Selvä pyy, ajattelin, vahvistan asian kotikoneelta.

Ei onnistunut sekään, ei vaikka kuinka monta kertaa yritin. Selvä pyy, ajattelin, otan yhteyttä sähköpostitse (pauliina@blogipolku.com) ja yritän saada sitä kautta ongelman ratkaistuksi. Ei onnistunut, Pauliina ei ottanut vastaan sähköpostiani. Sähköpostiosoitetta ei saamani herjaviestin mukaan ole olemassakaan. Selvä pyy, ajattelin, ehkä syynä on oma osoitteeni. Yritänpä huomenna työpostistani. Ei onnistunut, Pauliinaa joko oikeasti ei ole tai hän ei halua viestejäni.

Samalla Blogipolun sivulla on lause: "Voit myös laittaa ylläpidolle viestiä painamalla alakulmassa näkyvää kysymysmerkkiä." Nyt tarvittiin suurennuslasia! Kysymysmerkkiä ei löytynyt eikä löydy mistään alakulmasta, ei kotona eikä töissä.

Selvä pyy, ajattelin, palvelu on tarkoitettu vain Suomesta kirjoitettaville blogeille, eikä tällaisille ulkomaanpelleille. Näin luulin, kunnes aloin selata palvelun blogeja avainsanoilla (Blogipolku sanoo niitä tageiksi) "expat" ja "ulkosuomalainen". Heti löysin pari blogia, joiden kirjoittaja asuvat Suomen rajojen ulkopuolella! Ei siis syynä ulkomaalaisuuteni.

Jos joku tietää, kuinka Blogipolku ihan oikeasti toimii, voisitko kertoa minullekin. Ehkäpä saisin itseni sinne rekisteröidyksi, jos istuisin kotikoneen ääreen ja aloittaisin kaiken alusta. Mutta silti haluan aikaisemmat tietoni pois palvelusta. Jos olet olemassa, Pauliina Blogipolku, voisitko auttaa tietämätöntä?

3 kommenttia:

  1. Kerro sitten, miten sinun kävi. En taida jaksaa edes kokeilla, jos se kovin vaikeata on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistui! Tämä blogi on nyt Blogipolussa. Alun ongelmien syynä taisivat olla eri IP-osoitteet. Töistä ei onnistunut vahvistaminen ja sitten kotiosoitteesta se ei enää kelvannut.
      Palvelu on toisenlainen kuin Blogilista, mutta näin muutaman sekunnin jälkeen katsottuna ihan selkeä. Seurataan tilannetta.

      Poista
  2. Suosittelen Blogivirta.fi palvelua. Suomalainen myös.

    VastaaPoista