tiistai 24. toukokuuta 2016

Lomalla Bretagnessa, osa 1

Loma tuli ja meni ja minä hidastelin tämän matkakertomuksen kanssa.


Automatka sekä Bretagnen talolle että sieltä taas takaisin kotiin oli liian pitkä yhteen soittoon ajettavaksi. Väsyin monet kerrat ja pysähtelin lähes sadan kilometrin välein. Onneksi sain ajella moottoriteitä pitkin, eikä tarvinnut joka liikennevaloissa jäädä odottelemaan. Tietulliasemillakin osasin toimia kuin olisin aina niitä käyttänyt.


Lopulta alkoi päämäärä häämöttää ja pikku kylän vanha kivitalo löytyi helposti. Muu ei sitten ollutkaan helppoa, tai siis mukavaa. Oli kylmä ja alkoi tulla pimeä. Nälkä vaivasi niin minua kuin koiraakin. Onneksi olin ottanut eväitä kylmälaukkuun, kun epäilin, etteivät kaupat enää iltamyöhällä olisi auki. Paljon en syötyäni jaksanut muuta kuin pedata sängyn ja käydä nukkumaan.


Lomakoti Bretagnessa
Sunnuntaina yritin aamulla saada keittiön kaasulämmitintä pöhisemään, muttei ollut onni myötä. Onneksi sain sentään kahvinkeittimen päälle, se toimi sähköllä.
Lomakeittiön paistinpannuvalikoima
Kaupan löysin sunnuntaiaamuna lähistöltä ja sain ostetuksi ruokaa ja juomaa. Kauppareissun jälkeen lähdin tutkimaan lähiympäristöä. Kauniita paikkoja löytyi yllin kyllin, mutta aikalailla sain taas rattia vääntää, varsinkin kun jouduin keskelle isoa kirpputoritapahtumaa Le Minihic-sur-Rancessa. Kirpparille en halunnut, niitä näkee kotonakin, mutta veden ääreen piti päästä.
Le Minihic-sur-Rance

Le Minihic-sur-Rance

Le Minihic-sur-Rance

Seuraava etappi oli Dinanin keskiaikainen kaupunki. Sepä olikin kaunis kuin mikä!

Näkymä linnan muureilta kaupunkiin

Tällaisia taloja oli Dinanissa paljon.
 
Dinan

Dinan
Koira ei oikein jaksanut keskittyä talojen ihailemiseen ja lopulta oli pakko lähteä lomakotiin syömään ja lepäilemään.


Talossa piti olla toimiva internet-yhteys ja tv, mutta enhän minä mitään saanut käyntiin. Onneksi sen kaasulämmittimen sentään, vaikka ei siitä paljon apua ollut. Vähän hönkäili lämmintä ilmaa sen ajan, kun olin keittiössä, mutten uskaltanut jättää sitä päälle, kuin poistuin talolta, joten aika siellä kylmä oli. Onneksi olohuoneessa oli lämmintä ja mukavaa. Luin hetken ja menin aikaisin nukkumaan, että pääsisin taas ajoissa jatkamaan Bretagnen seikkailuani.

1 kommentti:

  1. Mukavan näköinen talo tuo missä asuit. Ja nuo muut, vanhat kauniit kivitalot, tykkään.

    Harmillisia nuo kaasu- ym ongelmat, mutta maassa maan tavalla, eikö vain :)

    VastaaPoista