tiistai 29. tammikuuta 2013

Sateensuojien vaihtoviikko

Täällä meillä tuulee niin, että takin napit irtoilevat. Haavoittuneita tai jo manan majoille menneitä sateenvarjoja on katujen roskikset täynnänsä. Nyt on varjokauppiailla kiire!

Varjosta vähät välitin tänä aamuna. Ensin koirien kanssa kuljeskelin tienpientareella saappaat jalassa ja huppu kunnolla päässä. Kastuin silti. Ja toinen koira astui lajitoverinsa paskaan. Ne vasta ovatkin mukavia nyt, kun kikkareet ovat sulaneet ja vettyneet. Jalkakäytävillä on oikein kivasti liukumiinoja. Eipä taida muilla olla muovipusseja taskuissaan, kun eivät ole lemmikkien kakkoja siivonneet.

Töihin lähtiessäni yritin jotain sateenvarjoviritystä, mutta heti ovesta ulos astuttuani varjo kääntyi tuhannelle mutkalle ja joutuikin saman tien taloyhtiön roskikseen. Lippa silmillä liukastelin bussille. Kassissani ollut matkalukeminen vettyi niin pahoin, etten uskaltanut koko työmatkalla siihen koskea. Toivottavasti kuivuu päivän aikana.

Ajattelin aamulla käydä postissakin ennen töihin lähtöä, mutta rankkasade ja hirmuinen tuuli muuttivat mieltäni. Yritän huomenna uudestaan. Postissa minua odottaa kirje joltain oikeuslaitokselta. Yhtään en tiedä, mitä se voisi koskea. Olen antanut mielikuvitukseni lentää ja viimeisin ajatukseni on, että entinen puolisoni on haastamassa minua jostain oudosta syystä oikeuteen. Eipä sillä kai olisi siihen kuitenkaan energiaa, vaikka muutaman kerran viime vuoden puolella vielä niin uhkaili. Huomenna tiedän, osuinko oikeaan vai onko kysymys jostain tosi vakavasta. Pakko kai se kirje on hakea.

Olen saanut ilmoituksen myös kirjatusta kirjeesta, mutten aamulla löytänyt sitä mistään. Ryntäilin pitkin poikin ja kaivoin kaikki paperipinot, muttei sitä missään ollut. Tuskin olen sellaista kuitenkaan roskiin heittänyt. Pitää illalla vielä yrittää etsiä. Sen verran olen viimeisen vuoden aikana asioitani sössinyt, että jotain ikävää siinäkin kirjeessä varmaan on.

Nyt jatkan työntekoa ja yritän selvittää, mitä kollega tekee missäkin tilanteessa. Tuuraan muutaman viikon ajan sairaslomalaista ja aikamoisia juttuja on päivittäin eteen tullut. Toivottavasti työkaveri toipuu nopeasti ja tulee takaisin. En tykkää näistä töistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti