perjantai 11. huhtikuuta 2014

Perhoset lentää ja liihottaa

Vein äsken koiran maaseutu- ja kaverilomalle naapurimaahan. Ajomatka kesti ihan liian kauan, matkalla oli runsaasti tietöitä ja rekkoja, eikä yllätyksiltäkään vältytty. Aika lähellä oli rekan ja henkilöauton yhteentörmäys, mutta onneksi olen nopea liikkeissäni. Rekka muuten väisti pientä ajopeliäni ihan kiltisti.

Huomenna pääsen kokeilemaan reaktionopeuttani Italian kaduilla ja moottoriteillä. Olen nimittäin lähdössä lomalle! Sellaiselle oikealle lomalle, jolla saa olla ja tehdä melkein mitä haluaa. Oikein aikaisin aamulla lennän kaupunkiin, joka on antanut nimensä kuuluisalle pastan seuralaiskastikkeelle. Siellä odottelen aikani kunnes lähisukulaisia laskeutuu samalle kentälle. Olemme vuokranneet yhteensä kaksi autoa vuokrafirmalta, jota on paljon moitittu. Lisäjännitystähän sellainen vain tuo. Eihän loma ole mitään, ellei vähän jännittäisi esimerkiksi se auton vuokrausfirma.

Minä ajan pientä autoa ja sukulaisen mies toista, vähän isompaa. Hän on vähän sellainen wanna-be rallikuski, joten saas nähdän, pysynkö perässä. Onneksi on kuitenkin hänkin päässyt jo miehen ikään. Ehkä osaa ajella rauhallisesti pientareella, mitä minä en kyllä osaa. Ajan yleensä liian vauhdikkaasti. Jaa, kuka se rallikuskikokelas olikaan?

Päämäärämme on toscanalainen talo toscanalaisen pikku kaupungin reunalla. Arvatkaa, olenko innoissani? Toivottavasti on edes sen verran kaunista, että saadaan ihailla ympäristöä auringonpaisteessa. Voi olla, että käydään työntämässä yksi vinossa oleva tornikin pystyyn.

Nyt pitäisi aloittaa matkalaukun täyttäminen, mutta kun en tiedä, mitä ottaisin mukaan. Piti yhdet housutkin vielä lyhentää (olen persjalkaista sukua), mutten jaksa. Kirkkaanvihreät housut saavat jäädä vahtimaan huushollia. Neuletakkiin piti ommella napit, mutta taidan ottaa lankaa ja neulan mukaan. Onpahan ainakin jotain tekemistä.

Vuokraamassamme talossa on muuten patiolla ihan oikea pizza-uuni! Saa nähdä, tuleeko minusta ensi viikolla pizza-mestari.

Perhoset lentelevät mahassani.

7 kommenttia:

  1. Hyvää lomaa ja matkaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Vielä on odotettava sellaisia ja sitten se alkaa. /Kiona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 'seuralaisia' tuossa edellisessä piti lukea

      Poista
  3. Kuulostaa täydelliseltä lomalta :)
    P.S. Rakastan Italiaa!

    VastaaPoista
  4. Nauti lomasta! Tuo on juuri sellainen tapa viettää lomaa, josta minä pidän. Ei hotelliin, vaan asuntoon, että pääsee tutustumaan ruokakauppoihin ja ns. normielämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Loma oli hieno ja ruokakaupat tulvillaan ihanuuksia.

      Poista