maanantai 20. heinäkuuta 2015

Ajatuksen pätkiä

Taas täällä! Mistään ette ole jääneet paitsi, sillä mitään ei ole tapahtunut moneen kuukauteen. Lomalla kävin ja olin, ajoin autoa pari tuhatta kilometriä, hoidin yksivuotiasta, tapasin ystäviä ja sukulaisia, kävin mökillä, en uinut.

Töissä on kuten aina, lomailuani en oikein enää edes muista.

Aamulla tuli kiinalainen nuori mies lenkkipolulla vastaan. En kuullut, mitä hän luki, mutta jotain ääneen pänttäsi polkua pitkin kulkiessaan. Kohdatessamme huikkasi hän iloisesti hyvää huomenta englanniksi. Tuli mukava olo.

Naapurin yksin elävä naisihminen osui rappukäytävään kanssani samaan aikaan lauantaina. Kovin oli hienosti pukeutunut valkoiseen pitsileninkiin. Kertoi menevänsä ystävän häihin. Itsekseni ihmettelin asuvalintaa tai oikeastaan vaatteen väriä. Tai ei kai sillä niin väliä enää nykyisin ole, jos vieraat pukeutuvat valkoiseen leninkiin.

Suomalainen ystäväni on jäämässä varhaiseläkkeelle. Vielä alkuvuodesta hän kertoi muuttavansa takaisin Suomeen. Nyt kuulin, että hän etsiikin taloa Ranskasta. Suomi on kuulemma liian kylmä ja liian kaukana. (Olen aikalailla samaa mieltä hänen kanssaan.)

Töissä on hiljaista. Suurin osa työkavereista on lomalla, eikä meitä muurahaisia ole täällä kuin kourallinen. Tekisi mieli itsekin poistua paikalta, mutta ehkä on odotettava seuraavaan lomaan.

Istutin eilen parvekkeelle lisää kukkia. Joskut riippuvat kasvini eivät ole tykänneet yhtään olostaa, joten päästin ne menemään. Tilalle tuli varmempia tapauksia. Yhteen suunnattoman suureen ruukkuun ostin laventeleja. Saa nähdä, saanko perhosia parvekkeelleni. Kukkaruukkujen kyljessä niin ainakin luvattiin, mutta ehkäpä ne eivät osaa nousta niin ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti