lauantai 16. marraskuuta 2013

Sekaisin sianlihasta

Eilen käytiin naamakirjan sivuilla mielenkiintoista keskustelua tästä uutisesta. Jopa minä avasin sanaisen arkkuni ja kirjoitin mitä asiasta ajattelin.

Jotain on kyllä pahasti pielessä, jos suomalaisten kauppiaitten ja muidenkin täytyisi alkaa noudattaa maahanmuuttajien uskontojen sääntöjä. Ei ole mitään järkeä siinä, että Suomessa lihakauppiaan pitäisi varmistaa, ettei samoilla veitsillä, kirveillä ja muilla tarpeellisilla työkaluilla käsiteltäisi sian lihaa sekä muita lihoja. Lisäksi lihan pitäisi olla "oikeaoppisesti teurastettua". Ihan uskomaton pyyntö tai vaatimus! jos uskonnollisista syistä ei voi syödä sianlihaa ja pelkää, että kaikki liha on porsaalla saastutettua, on paras alkaa kasvissyöjäksi.

Eikös ne Suomen elintarvikehygieniasäännöt (olipa pitkä sana!) ole jo tarpeeksi pitkälle vietyjä ilman, että joku alkaa tiskin takaa antaa lisäohjeita. Jos ei uskalla ostaa, olkoon ostamatta!

Ei näissä Euroopan keskustan kaupoissa välitetä, mikä ostajan uskonto on tai onko kaupan liha oikein käsiteltyä. Jokainen menee siihen kauppaan, minkä omakseen tuntee. Maahanmuuttajat perustavat omat liikkeensä, joista saa juuri sillä oikealla tavalla käsiteltyä lihaa ja niitä oikeita vihanneksia.

Minulle ei tulisi mieleenikään yrittää päästä uutisiin valittamalla, etten saa ruisleipää kaupoista ja että sitä pitää leipähyllyssä olla, mieluiten mahdollisimman kaukana vehnäleivistä.

Uskon, että maahanmuuttajien elämä on vaikeaa uudessa maassa ja sopeutuminen vie aikansa, mutta sopeuduttava vain on. Niin tekevät suomalaisetkin, jotka ovat Suomesta pois muuttaneet.

3 kommenttia:

  1. No, jo nyt on paksua ! En ole tollasta uutista nähnytkään ja kun en naamakirjassa ole, niin en tietty sieltäkään sitä nähnyt.

    Mä olen NIIN sun kanssa samaa mieltä, etten tiedä miten päin olisin. Miksi tämä maailma vielä menee, jos kaiken maailman suuntausten mukaan pitää kauppojen pyllistellä ! Kaikille ei voi tarjota sellaista maailmaa kuin haluaisivat, kyllähän tuon nyt jo maalaisjärjelläkin tajuaa. Grrrr.

    VastaaPoista
  2. Suomessa on hygieniasäännöt aivan omaa luokkaansa. Vertailin asiaa Britanniassa asuessani ja välillä jäi lihat pikkukaupasta ostamatta. Mitä tulee uskontoon tms, niin sen varjollahan aina on meuhkattu, joten enpä ihmettele tuota lainkaan. Rajansa kaikella...

    VastaaPoista
  3. Ei ******sentään, nyt menee jo liian pitkälle!

    VastaaPoista