lauantai 4. tammikuuta 2014

Melkein siivottu

Lähes koko eilinen päivä siihen meni, kun siivosin tämän huushollin. Vielä on tuo pieni vieras-/romu-/takahuone puunaamatta, mutta jääköön. Täytyy ensin vähän tyhjentää sitä.

Jossain vaiheessa imuroinnin ja muun riehumisen keskellä tajusin, ettei siivousmusiikki soinut. Äkkiä radion hevikanava päälle ja heti alkoi rätti heilua reippaammin. Totesin, että tällaisen amatöörisiivoojan parhaat työvälineet ovat kyllä hyvä imuri ja kosteat, isot siivousliinat. Niitä olen ostanut halpakaupasta laatikkokaupalla. Ei kai se ihan ekologista ole, kun liina lentää roskiin käytön jälkeen, mutta puhdasta niillä saa helposti aikaan. Eikä tarvitse pesuaineiden kanssa löträtä.

Olin heittänyt petivaatteet parvekkeelle tuulettumaan ja onneksi muistin ne, kun ensimmäisen kerran jyrähti. Kauhea vesisade ja ukkonen alkoi ihan yhtäkkiä ja peitto oli jo lähdössä seikkailulle, kun sain sen kiinni. Ei se paljon ehtinyt kastua. Myräkkä olikin tämän vuoden ensimmäinen, mutta tuskin viimeinen. Talviukkosia on täällä silloin tällöin.

Tälle päivälle jätin vielä kylppärin, se kun on ihan oma juttunsa. Pieni, pimeä koppi, jossa ei täkäläisen tavan mukaan ole lattiakaivoa. Onneksi on sentään kunnon lattia, eikä mitään kokolattiamattoa. Aikamoista kuuraamista oli sen pesu. Kirosanojen avulla sain huoneen lopulta joten kuten puhtaaksi. Kesken urakan sammui kylppäristä valo. On se ennenkin niin tehnyt, mutta nyt vasta tajusin, että vaikka väännän lampusta virran pois päältä, on se silti päällä. Pitää varmaan kertoa vuokraisännälle. Vaarallinenhan se on, kun on vielä kosteassa tilassa.

Muutenkin tässä huushollissa on jotain vikaa sähköissä. Keittiöstä pamahti työvalo, hellan lamppu pimeni eikä uusi enää syty ja olohuoneen lamput simahtavat tämän tästä. Minkähänlainen sähkömies täällä on ollut asialla?

4 kommenttia:

  1. Tuli taastuosta kylppäristäsi mieleen aika kun asuin Britanniassa. WC-kylpyhuoneessa oli kokolattiamtto ja vielä aivan uusi! Omistaja kehui teettäneensä remontin vasta. Huokaus.
    Sähköt myös olivat niin, että patterit lämpenivät sellaisella kolikkoautomaatilla, tiedät varmaan. Aina piti olla kolikoita jemmassa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tuollaiseen kylppäriin törmännyt. Ja kolikoilla toimivaan suihkuun. Erikoisia kokemuksia.

      Poista
  2. Tosi mukava kuulla että pidät raskaammasta musiikista koska se on vastoin yleistä harhaluuloa hyvinkin kaunista jos nyt ei oteta lukuun sitä death metalin ääripäätä.

    Mietin tuossa sun ja Rantiksen kertomaa ja minusta tuntuu että jos nyt muuttaisin ulkomaille asumaan niin se ottaisi varmaan todella kauan ennenkuin oppisin noihin kummalisuuksiin. Tai sitten mun hermo ei kestäisi koska en voi sietää jos joku asia ei toimi niin kuin sen pitäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siivous ja raskas musiikki käyvät hyvin yhteen. Kyllä sitä joskus muulloinkin kuuntelen, mutta musiikki on jäänyt kovasti taka-alalle elämässäni. Syynä muutamat viime vuodet ja hankala ihmissuhde.

      Ulkomailla oppii kyllä kaikenlaista uutta ja sopeuduttava on. Huumorilla näistä jutuista parhaiten selviää, kun kaikkea ei voi muuttaa.

      Poista