perjantai 6. maaliskuuta 2015

Iso veli valvoo ja väärin kuultu anekdootti

Voi että oli kiva ilta ystäväni kanssa tällä viikolla! Käveltiin käsikynkkää hänen hotelliltaan lähellä olevaan ravintolaan, tilattiin ruokaa ja juomaa ja juteltiin.

Ystävälläni (kutsun häntä tästä eteenpäin vaikka Puolukaksi) oli tosi vaikea viime vuosi, eikä vieläkään ala helpottaa. Kuuntelin, kommentoin ja kuuntelin lisää. Sen lisäksi, että hänen terveytensä horjuu, poika ei pidä yhteyttä, töitä on enemmän kuin ehtisi tehdä, hänen asuntoaan tarkkaillaan.

Puolukka on töissä maassa, joka aina silloin tällöin on sotatilassa tai ainakin lähellä sellaista. Hänen työnsä on ihan tavallista projekti- ja toimistotyötä, mutta aika usein Puolukka joutuu matkustelemaan myös naapurivaltioihin työasioita hoitamaan. Viime vuoden puolella hän alkoi huomata, kuinka asunnon ollessa tyhjillään siellä oli käyty. Tavaroita oli siirrelty, ruokia nostettu jääkaapista pöydälle, lattialla oli kuraisia jälkia jne. Erään matkan jälkeen Puolukan internet-yhteys oli katkennut ja hän kutsui paikalle teknikon. Vika löytyi, pohjakerroksen keskuslaatikosta (tai mikä se nyt on) oli Puolukan nettiin johtavat johdot vedetty irti. Kerran siivottuaan koko huushollin hän piipahti kauppaan ja oli poissa noin 20 minuuttia. Takaisin tultuaan hän huomasi, että sängystä oli nostettu tyyny päiväpeiton päälle.

Puolukka sanoi, ettei häntä pelota, mutta alkaa vähitellen harmittaa tuollainen. Ihan selvästi se taho, joka ystävääni seuraa, haluaa hänen tietävän asian. Tai sitten taho on täysin avuton työssään.

Ei olisi kivaa tuollainen vaikka kuulemma tuossa maassa tuiki tavallista. Kyllä kai meitä kaikkia jollain tavalla pystyy seuraamaan, jos kiinnostusta riittää, mutta että ihan tavallisen ihmisen kotiin saakka! Ymmärtäisin, jos Puolukka olisi vakooja, mutta kun ei ole. Saa nähdä, tai kuulla, kuinka tämän viikon reissun aikana on hänen kotonaan huseerattu.

Asiasta anekdoottiin: Meillä oli töissä osastokokous, jota minun oli vaikea seurata, kun en aina kuullut, mitä kaikki puhuivat. Kollegani kertoi lukeneensa, että Madonna ei enää syö kanaa, jos se on kasvatettu farmilla, jossa käytetään antibiootteja. Kaikki hymähtelivät ja minä kysyin, kuinka Madonna voi ostaessaan tietää, missä mikäkin broileri on kasvatettu. Toiset tuijottivat minua hölmistyneinä ja räjähtivät nauruun, kun tajusivat, mitä olin kuullut. Jutun kertoja korjasi minulle, ettei hän sanonut Madonna vaan MacDonalds.

Ilmoitin kuulleeni väärin ja toivoin ihmisten puhuvan selkeämmin, ettei tarvitse väärille asioille nauraa.

Ai niin, tänään on äitini syntymäpäivä! Soitin hänelle onnitellakseni ja äiti kysyi, että ihan itsekö muistin vai muistuttiko joku. Sen jälkeen hän tiedusteli nykyistä ikäänsä. Kylläpä minunkin täytyy olla vanha, kun äiti on 88-vuotias.

2 kommenttia:

  1. Pikkasen karmiva tuo Puolukan asuinpaikka, huh.
    Äitisi on jo paljon ehtinyt elämää nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on äiti nähnyt, ikävä tosin, ettei enää muista asioita niin kuin ennen.

      Poista