sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Koirat portsareiksi

Kaikkea sitä ehtii tapahtua, kun on vähän aikaa poissa! Perjantaina oli oven ulkopuolella lappu, että huomenna alkaa parvekeremontti ja korjausväen täytyy päästä parvekkeelleni klo 7.30:stä alkaen. Mitään aikaisempaa ilmoitusta asiasta en ole saanut, mutta onhan jotain voinut tapahtua lomani aikana.

Nyt olen miettinyt, kuinka huushollin järjestäisin, että miehet (joo-o, en usko, että naisia on porukassa. Ei täällä koskaan ole.) pääsevät kulkemaan työmaallensa. Taidan velvoittaa koirat
hoitamaan portsarin hommia. Ei ne ovea osaa avata, mutta kovasti osaavat toivottaa tervetulleiksi. Hankalaa siitä tulee, mutta mitäs jättivät ilmoittamisen viime tippaan. Töistä en voi olla poissa juuri nyt, joten varmaan pitää avainkin miehille antaa vaikka yhtään en haluaisi.

Muutaman asian olen päättänyt tehdä ihan oman mieleni mukaan. Suljen asunnon vesijohdot ja lukitsen pari huonetta. Harmittaa, kun en saa kaikkia ovia lukkoon, mutta onneksi sentään makuuhuoneen. Ajattelin, että järjestäisin kulun parvekkeelle vain keittiön kautta, mutta ainakin olkkarin kauttakin sinne nyt pääsee. Toisaalta, voisinhan lukita parvekkeen ovet ja ottaa avaimet mukaani. Hyvä ajatus! Niinpä taidankin tehdä. Saavat sotkea vain keittiön lattian, se on helppo siivotakin.

Kaikkea sitä täytyykin järjestellä ja miettiä! Ihmettelen tosissani, miksi niinkin isosta asiasta kuin parvekeremontista ei ole mitään ilmoitettu aikaisemmin.

Toiseen yllätykseen törmäsin aamulenkillä koirien kanssa. Olen jo pitkään ihmetellyt suurten puitten takana olevaa rähjäistä, melkein kaatumaisillaan olevaa taloa. Nyt sen eteen oli ilmestynyt poliisin tiedote. Omistajalle on ilmoitettu, että kunta ottaa talon haltuunsa, jos sitä ei kunnosteta. Omistaja on luvannut korjata talon kesäkuun loppuun mennessä, mutta mitään ei ainakaan vielä ole tehty. Taitaa tulla omistajapapalle kiire, jos aikoo suuren talon saada kuntoon parissa kuukaudessa.

Saman kadun varressa oli lähes joka talon ikkunassa lappu, jolla vastustetaan paikallisen liikennelaitoksen suunnitelmia. Ilmeisesti bussiyhtiö haluaa siirtää pysäkin uuteen paikkaan, eivätkä kadun asukkaat pidä suunnitelmasta ollenkaan. Hiukkasen epäilen pienten protestilappusten toimivuutta, mutta pidän peukut pystyssä asukkaiden puolesta.

2 kommenttia:

  1. Aika touhua jättää ilmoitus noin myöhään ja näillä selkosilla nousisi melkoinen äläkkä moisesta. Monilla ihmisillä kun onjuurikin kotieläinten takia vaikea tehdä nopeita järjestelyitä.

    Yksi hauskimmista on muutaman vuoden takaa kun eräällä ystävälläni oli kolme metrinen boa nimeltään Mäkinen ja se oli asunnossa vapaana päivät pitkät. Kerran kämppään oli paukannut putkimies ilmoittamatta mitään ja kaverin tullessa kotiin, oli ulko-ovi sepposen selällään ja putkimiehen työkalupakki levällään eteisessä. Mäkinen sen sijaan makaili tyytyväisen näköisenä sohvalla.

    Se oli hauska ja perin seurallinen käärme ja jostain syystä se oli hulluna pullataikinaan.Kaverin eukko kun leipoi niin Mäkinen kohottautui työtason reunalle ja yritti lipoa taikinaa. Arvaa tykkäsikö eukko tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olikin pienempi remontti kuin pelkäsin, muutamassa tunnissa miehet olivat työnsä tehneet. Siivosivat vielä jälkänesäkin!
      Tarinasi Mäkisestä on saanut minut pyrskähtämään nauruun jo monta kertaa. On siinä putkimiehellä lastenlapsille kertomista :)

      Poista