torstai 19. syyskuuta 2013

Inspehtööri ja puhtaat ikkunat

Nyt juuri istun kotona ja odotan patteritarkastajaa. En tiedä, miltä sellainen näyttää ja mitä tekee, mutta minulle on vain ilmoitettu, että tänään klo 8.30 - 14.30 sellainen huusholliini ilmestyy.

Tätä suurta ja ainutlaatuista tapahtumaa varten minun piti ottaa oikein töistä vapaata. Onneksi on jonkin verran tunteja varastossa, ettei lomapäiviä tarvitse kotona odottamiseen käyttää. En kyllä ole käden vain näppäimillä odottanut. Ensin siivosin koko kämpän, tosin silleen pikaisesti ja vain silmänlumeeksi. Mutta ainakin näyttää siistiltä.

Toinen, suurempi saavutukseni oli ikkunoiden pesu. Loppukesästä joku mikälie puu lennätti  pähkylöitään tänne kerroksiin saakka ja ihanan karvainen sotku on peittänyt ikkunoitani nyt jonkin aikaa. Lasien puunaaminen ei ole mielipuuhaani, mutta kun en enää nähnyt ulos ja tuli tällainen sopiva tilanne, ryhdyin puuhaan.

Löysin jonkinlaisen ikkunanpesu- ja pyyhkimisvempeleen, jolla tappelin keittiön ikkunan puhtaaksi. Sen jälkeen siirryin perinteisempään konstiin eli rätteihin. Aikamoista käsivarsijumppaa se oli, mutta nyt näen taas vastapäisen talonkin. Sisäpuolelta en vielä laseja vielä pessyt, siihen käytän jonkun ikävän sadepäivän.

Saa nähdä, koska patterintarkastaja oven taakse ilmestyy. Ikkunaurakan jälkeen on olo aika nihkeä ja suihkuun pitäisi mennä, mutta ihan varmasti ovikello soi juuri silloin, kun väännän suihkun päälle.

3 kommenttia:

  1. Patterintarkastaja ei tainnut aavistaakaan kuinka pöljon olet duunia tehnyt ennen hänen saapumistaan ja hyvä niin, ei mennyt vapaapäivä tasaisin persauksin istuessa.
    Toisaalta se on todella ärsyttävää odottaa jotakuta jolla on leveä aikataulu. Luulisi että ammattilainen osaa arvioida tulonsa hieman tarkemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis paljon, ei pöljon.

      Poista
    2. Pöljon on ihan kiva sana :) Ei ne mitään pattereita tarkastaneet, vaihtoivat lämminvesimittarin. Puoli päivää sain odottaa parin minuutin homman takia, huonoa suunnittelua tuollainen aikataulutus.

      Poista