sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kotihiiri, kotiolento, kotikokki

Ei tästä kuulkaa tule yhtään mitään! Eilenkin vasta iltamyöhällä muistin, että olisin voinut lähteä kaupungille ja nähdä tuttuja, kuunnella musiikkia ja viettää hauskaa aikaa. Sen sijaan kökötin kotona ja tuijotin telkkarista typeriä arvauskilpailuja. Lisäksi olin ajatellut päivällä käydä ostamassa kunnolliset kengät, mutta senkin onnellisesti unohdin. Harmittaa ihan tosissaan.

Ensin koirien kanssa, sitten kotona lötköttelyä, jotain pikku puuhailua, pyykkiä, kaupassa käyntiä, koirien kanssa ulos, kokkaamista, telkkaria, nettiä... Siinähän se, viikonlopun peruspäivä. Aikaisemmin en pystynyt kotona viikonloppuisin olemaan, mutta nyt ei mikään tunnu saavan täältä pois. Näin ei voi jatkua! Pakkohan minun on alkaa etsiä sosiaalista elämää ympärilleni. Tai sosialistinen elämäkin kävisi, olinhan nuorena reipas vasemmistohippi. Koska minusta tällainen poroporvari tuli? Mielipiteet eivät ole vaihtuneet, mutta kaikki muu kyllä.

On toki minulla harrastuksia. On nuo koirat, joiden kanssa saa hyvin ajan kulumaan. On lukemista, on musiikkia ja on keittiö, mistä onkin tullut yksi elämäni keskipiste. Tänäänkin taas väsäsin kaikenmaailman juttuja ihan vain itselleni vaikka joskus olisi hauskaa, jos ruokailijoita olisi enemmän. Aina teen liikaa ruokaa.

Alkupala ihan vain itselle: Katkarapusalaattia, sitruunamarinoitua lohta ja tilliperunaa (vihreät pallerot)

Yhden naisen sunnuntailounas: pippuripihvi, sinappinen kermakastike, palsternakkatikkuset ja puolukkahillo
Liikaa tuota syötävää tuli tällekin päivälle, mutta riittääpähän pitkäksi aikaa. Katkarapusalaatista tuli kerrassaan maukasta, mutta lohi oli liian sitruunaista. Yleensä olen käyttänyt limetin mehua, mistä tulee kyllä parempaa. Kyllä tuota sitruunaistakin toki syö, ja pakko onkin. Pois en ruokaa heitä, jos se ei ihan pilalla ole.
Pihvejä ostin enemmän kuin yhden. Kilohinta on paljon alhaisempi, kun ostaa ison paketin. Paistoin ne kaikki ja varmaan tulevat syödyiksi. Tuo kuvassa oleva sai vähän liikaa pippuria kylkiinsä, en tykännyt, mutta onneksi sain suurimman osan rapsutetuksi pois. Uunissa grillattu palsternakka sen sijaan oli taas kerran Number One. Miten voikin yksinkertainen juures maistua hyvältä.

Niin, ja älkää noita kuvia ihmetelkö. Minä nyt vain joskus tykkään leikkiä ruualla. Pitäisi olla enemmän lautasia, että saisi parempia asetelmia aikaan.

Nyt jatkan löysän sunnuntain viettoa ja kuuntelen jazzia. Tällä hetkellä 7. kerroksessa soi Milt Jacksonin The Prophet Speaks.

6 kommenttia:

  1. Sitten vaan osoitetta niin täältä tullaan, voit vaikka kysyä Rantikselta mitä mieltä minä olen hyvästä ruuasta ja nuo annokset edustavat just sitä. Näkee ettet ole mikään einestä mikroon- tyyppi, vaan arvostat ruokaa. Olen nimittäin siitä onnellisessa asemassa, että voin syödä miten paljon haluan lihoamatta lainkaan (kai se on lapamato) ja tästä syystä syönkin usein maun vuoksi. Rakastan ruokaa ja tietysti viehättävää ruokaseuraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saakeli, bloggeri varasti vastaukseni. Kukahan onnellinen sen nappasi? Sitä taisin sanoa, että tervetuloa syömään! Ruokaa näissä kerroksissa tehdään jos ei rakkaudella niin ainakin oikeista aineista. Eineksiä ei täältä löydy, ellei ihan katastrofi tule.

      Poista
    2. Kiitos, täytyy pitää mielessä!

      Poista
  2. Totta se on, kyllä Peppone kuolaa minunkin blogini ruokakuvat niin, että kosteus tulee blogista läpi;)

    Mutta on kyllä suorastaan syötävän herkullisen näköisä annoksia sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. En minä yleensä mutään annospipertelyä harrasta, mutta halusin kokeilla.

      Poista