keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Tautia odotellessa

Kaksi päivää on nyt kulunut oudossa olotilassa. Kurkku on kipeä, pää särkee ja viluttaa sekä hikoiluttaa samaan aikaan. Odottelen, koska se iskee kunnolla. Flunssa käy selvästi väsytystaistelua, mutta niin käyn minäkin.

Eilen kurlasin kurkkua taikaliemellä moneen otteeseen. Auttaa aina vähäksi aikaa. Illalla hörpin kuumaa vadelmateetä monta kupillista. Toistaiseksi olen pysynyt voiton puolella.

Ulkoilusta on tullut aika hankalaa, kun on pitänyt oikein talvivarusteet pukea päälle ensimmäistä kertaa tänä talvena. Onneksi kaapista löytyi pitkiä kalsareita, villasukkia ja kunnollinen, irlantilainen villapaita. Hanskatkin kaivoin esiin, vaikka käteni eivät oikeastaan koskaan palele. Ajattelin vain pitää ne flunssapöpöt kurissa siltäkin suunnalta. Päähän pipo ja kaiken kruunaa paksu, kamala talvitakki, jonka olen ylentänyt koiralenkkivaatteeksi. Onneksi liikun ulkona hämärän aikaan, voisivat muuten vastaantulijat pelästyä ja luulla Alpeilta karanneeksi lumimieheksi.

Töissä saan onneksi olla rauhassa, kun suurin osa työkavereista on kokouksissa. Harmittaa vain, kun kuulen kuinka kaikki menee pieleen, kun en ole paikalla. Oppivathan kuitenkin, etten ole aina pelastajana paikalla.

6 kommenttia:

  1. Tuota Echinaforcea minäkin lorauttelen pullosta tippoja suoraan kurkkuun, kun kurkku vaivaa. Aiemmin, kun pidin paljon koulutuksia, se auttoi käheyteenkin. Monitoimilääke;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ovat tipat! No, eivät kyllä maultaan...

      Poista
  2. Voi harmi, flunssa jos mikä vetää mielen tosi apeaksi. Toivottavasti saat pidettyä sen loitolla. En tiedä, haluatko kuulla, mutta kerron silti :) omia esto-konstejani, joita käytän myös silloin jos flunssa pääsee kaikesta huolimatta päälle:

    kurlaamista vedellä, jossa 2-3 tippaa tea tree öljyä (joo, maistuu tinnerille)
    nukkumaan mennessä tiikerisalvaa kaulalle, ihan leukaan asti
    tripla-annokset C-vitamiineja ja gojimarjoja
    höyryhengitystä eucalyptusöljyllä
    nenähuuhtelukannulla huuhtelua ainakin kerran päivässä
    buranaa tai vastaavaa

    Onnea taisteluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Löysit tänne, kiva!
      Sinullahan on oikein kunnon arsenaali flunssanestoja. Tiikerisalvaa en taida uskaltaa kokeilla, kun koirat sen kuitenkin nukkuessani nuolevat pois. Niillä on outoja mielitekoja.
      Eucalyptushöyryttely onkin vanha tuttu, lapsena sitä tehtiin. Löytyisköhän täältä? En muuten ole nenähuuhtelukannuakaan täällä missään nähnyt. Ehkäpä täytyy apteekista kysyä, voivat pitää tiskin alla.

      Poista
  3. Carmolis-tipat toimii ainakin meikäläisellä ja erityisen hyviä ne ovat kurkkukipuun. Paranemista sulle toivon med pusut <3

    VastaaPoista
  4. Eipä tästä kunnon flunssaa tainnutkaan tulla. Hyvä juttu!

    VastaaPoista