perjantai 7. kesäkuuta 2013

Hedelmä- ja vihannestaivas

Kohta olen jo vuoden asunut näillä kulmilla, enkä ole tajunnut, että pikkuinen, kadullekin levinnyt kulmakauppa onkin jotain ihmeellistä. Oikea Aladdinin luola!

Kadun puolella on pöydät täynnä erilaisia meloneja, omenia, mansikoita, persikoita, aprikooseja jos jonkinlaisia ja mikä kaikkea vielä. Kadun reunassa on kaiken värisiä kesäkukkia, marjapensaitten taimia, köynnöskasveja...

Kun kauppaan astuu sisälle, on kuin astuisi toiseen maailmaan. Pöydät ja hyllyt ovat pullollaan vihanneksia maailman joka kolkalta. Kuljeskelen hyllyjen välissä, haistelen maustejuuria ja tutkin vihanneksia ja mietin, mitähän niistä voisin (lue: osaisin) tehdä. Pari kertaa olen siellä nyt käynyt, enkä kummallakaan kerralla ole päässyt ulos ostamatta jotain minulle erikoista. Hinnaltaan tuotteet ovat kalliimpia kuin marketissa, mutta kaikki ainakin näyttää tuoreelta.

Voi kun joskus tulisi joku sellainen minulle kylään, joka ymmärtäisi tuoreitten ja ihmeellisten vihannesten päälle. Olisi ilo viedä vieras värikkääseen kulmakauppaan ihmettelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti