lauantai 29. kesäkuuta 2013

Pahan mielen tuottaja

Loma alkoi ja eilen töistä lähtiessäni törmäsin muutamaan tuttuun kollegaan. Yksi kyseli, joko olin saanut hänen antamansa työtehtävän valmiiksi, kun kerran lomille lähdin. Sanoin saaneeni ja että jätin viime tarkistukset sijaisteni hoidettaviksi.

Rouva kauhistui ja alkoi huutaa "Kuka, kuka, kenelle tehtävän annoit, et kai vaan sille ja sille!!!?" Lisäksi jatkoi, etten voisi olla lomalla kuin viikon, koska se Erittäin Tärkeä Työtehtävä täytyy lähettää hänelle takaisin viikon kuluttua. Kun kerroin tulevani takaisin työpaikalle elokuussa, luulin että hän pyörtyy. Poistuin paikalta ja toivotin itselleni hauskaa lomaa.

Onhan se kovin hyvä asia, että ihminen suhtautuu työhönsä vakavasti ja on vilpittömästi huolissaan siitä, että kaikki tulee hyvin hoidetuksi. Mutta kun kyseisellä rouvalla on vain tämä yksi tehtävä hoidettavanaan, olisin luullut, että hän ymmärtäisi niitä, jotka tekevät muutakin kuin vain pyörittelevät numeroita päivät pitkät.

Lähetän varmaan viestin sijaisilleni ja varoitan rouvasta. Menevät nuoret naiset ihan hämmennyksiin, jos rouva ilmestyy toimistoon huutamaan asiasta, josta kumpikaan sijaisistani ei oikeastaan ymmärrä yhtään mitään.

Koko eilisen illan pohdin asiaa eikä tunnu vieläkään olevan poissa mielestä. Sain taas kerran oppia, että jotkut ovat, tai luulevat olevansa, parempia ja tärkeämpia kuin toiset.


4 kommenttia:

  1. Totta, noita turhantärkeitä (tai paremminkin niitä jotka luulevat olevansa korvaamattomia) löytyy miltei joka paikasta ja todellinen syy siihen on, etteivät he itse kykene hoitamaan yhtään vastuullista tehtävää. Tai ehkä kykenisivät mutta eivät uskalla ottaa vastuuta. Toivottavasti saat heitettyä mielestäsi mokoman pers'reiän sillä lomasta kuuluu nauttia eikä murehtia työasioita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOskus taitaa olla niinkin, ettei uskalleta ottaa vastuuta ihan vaan siksi, että jos virhe tapahtuu, ollaan...vastuussa. Työasiat on jo täysin unohtuneet :)

      Poista
  2. Kyllä sinä varmasti olet lomasi ansainnut sinne elokuulle asti. Nauti kesästä! :)

    Onkohan tuo kyseinen rouva ns. korvaamaton eli ei itse uskalla lomailla kuin viikon kerrallaan, koska muuten firma kaatuu? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nauttiminen on alkanut. Ihana aurinkoinen ja lämmin päivä meillä :)

      Poista