maanantai 26. tammikuuta 2015

Lämmintä alle ja ylle

Töissä järjestetään tällä viikolla keräys tämän kaupungin sadoille asunnottomille. Lämpimiä vaatteita, asusteita, huopia, lakanoita ja muuta tarpeellista saa tuoda aulassa oleviin laatikoihin. Siitä ne kuljetetaan keräyskeskukseen ja jaetaan tarvitseville.

Kävin eilen läpi kaappejani ja päätin luopua suurimmasta osasta lakanoitani. En minä niitä määräänsä enempää tarvitse. Kaksi isoa muovikassillista tuli täyteen jo pelkistä yhden sängyn lakanoista. Tuplalakanoita on varmaan saman verran poistettavissa, ja tyynyliinoja. Inventoin ne tänä iltana.

Aamulla vähän lajittelin pussien sisältöä ja lisäsin niihin villapaitoja, myssyjä ja muutamat ulkoiluhousut. Vielä näyttää kaapissa roikkuvan pari-kolme talvitakkia, joista voin ilomielin luopua sekä villatakkeja ja ns. parempia villakangashousuja. Kaikki ovat liian pieniä minulle tai muuten vaan en enää niitä käytä.

Totesin taas kerran, että minulla on ihan liikaa vaatteita ja tavaraa yleensäkin. Olen yrittänyt päästä osasta eroon täällä asuvien suomalaisten nettikirpparilla, mutta se ei ole helppoa. Toisen turha ei aina ole toisen aarre, vaikka ilmaiseksi antaisi. Ehkäpä otan joskus päivän vapaaksi ja vien kaiken ylimääräisen kierrätyskeskukseen.

Ei muuten ollut laatikkoa työpaikan aulassa ainakaan vielä tänä aamuna. Vartija kuitenkin otti pussini vastaan ja lupasi ilmoittaa asiasta eteen päin ja pyytää keräyslaatikkoa. Luulen, että meitä on muitakin, jotka haluavat keräykseen osallistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti