maanantai 11. helmikuuta 2013

Kaurapuuroa ja vihreää teetä

Osasihan se mahatauti näihinkin kerroksiin. Eilen alkoi oudosti väsyttää ja mahassa kiertää. Nukahdin hetkeksi sohvalle, kunnes mahakipu herätti. Ei tullut koko yönä nukkumisesta oikein mitään, kun sain juosta vessassa vähän väliä ja muina aikoina turvoksissa pömpöttävässä mahassa heitettiin tikkaa.

Vasta kuuden maissa sain kunnollisen unen päästä kiinni ja nukuin kolmisen tuntia. Töihin ilmoitin, että tulen myöhemmin tai kenties en ollenkaan. Kiva kun olen nykyisin koko toimiston tukipylväs (niin kuin pomoni kehityskeskustelussa sanoi), niin kukaan ei valita, vaikka joskus olisin kipeä. Sellainen on nimittäin meillä tapana, ellei nyt sitten ole tosi vakavasta taudista kysymys.

Aamulla keitin teetä, kun ajatuskin kahvista kuvotti. Kaapissa ei ollut kuin vihreää teetä, mutta kaipa sekin asiansa ajaa. Äsken löysin kaurahiutaleita, joiden viimeinen käyttöpäivä meni muutama kuukausi sitten. Ei näissä mitään vikaa tai toukkia näytä olevan, maistuukin kaurapuurolta. Paha vain, etten tykkää kaurapuurosta.

Äsken koiralenkillä ollessani mietin pääni puhki, mistä olisin taudin saanut. En ole tavannut ketään tautista viime päivinä, ellei sitten lauantain kauppareissulla joku virus ole kytännyt. Sitten muistin, että lauantaisessa ruoassani oli paljon valkosipulia ja inkivääriä ja osa valkosipulista ei ehkä ehtinyt kypsyä tarpeeksi. Olen joskus huomannut, että raaka valkosipuli ja minä emme oikein tule toimeen. Jos tämä vaiva paranee päivässä, niin sitten on asialla ollut Allium sativum eli kynsilaukka, kuten pappani tapasi sanoa.

Nyt vielä vähän puuroa mahaan ja sitten töihin. Jos pystyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti