sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Musta on tullu urheiluhullu

Jo vuosia sitten sanoin, että olen varmaan muuttumassa mieheksi, kun seuraan telkkarista urheilua. Se oli paljon ennen ex-puolisoani, joka oli oikeasti urheiluhullu. Nykyisin katson aika valikoivasti, mutta yksi laji on ylitse muiden, rugby! Mikä reisien ja kukkakaalikorvien ylistys! Kauniita, nuoria - tai vähemmän nuoria - miehiä, vauhtia, outoja sääntöjä ja hassuja hattuja. Hieno laji!

Innostukseni rugbyyn alkoi jo vuosikausia sitten, kun skotlantilaisen au pair -perheeni isä oli nuorena miehenä lajia harrastanut. Opetti sitä myös pienelle pojalleen, jota päivisin hoidin. Kävin kerran katsomassa matsia oikein Edinburghissa silloisten kavereitteni kanssa. Hurja oli meininki ja vielä hurjempi katsomon tunnelma.

Nykyisin seuraan jokaisen Skotlannin matsin. Ei niillä kovin hyvin ole tässä viimeisessä 6 nations -turnauksessa mennyt, mutta menneisyys velvoittaa kannustamaan. Nyt juuri katselen, kuinka Irlanti johtaa matsia, ei paljon, mutta kuitenkin. Mitä tahansa voi vielä tapahtua.

Aika erikoinen juttu muuten, että välillä soikea pallo pyyhitään vitivalkoiseen pyyhkeeseen. Kaipa se sotkeentuu ja kastuu mutaisella kentällä, mutta valkoinen pyyhe?! Voisihan se olla vaikka ruskea tai sininen.

Miksihän muuten brittimaailmassa puhutaan jalkapallosta, kun tarkoitetaan rugbya, ja soccerista, kun tarkoitetaan jalkapalloa? Rugbyssa palloa potkitaan tosi harvoin, yleensä sitä kannetaan pitkin poikin kenttää tai heitetään kahden seipään välistä.

P.S. Jos joskus vielä joudun tai pääsen lähikontaktiin (riippuu nyt siitä, miten sen ajattelee) miespuolisen henkilön kanssa, tuskin pistäisin pahakseni vaikka ko. henkilö harrastaisi tai olisi harrastanut rugbya.

2 kommenttia:

  1. Se on aika fyysinen laji ja mielestäni paljon vaativampi kuin esim. amerikkalainen versio asiasta. Rugby on MIESTEN laji koska siinä ei turhilla suojuksilla koreilla vaan otetaan miehestä mittaa niin kuin pitääkin. Paljastit muuten itsestäsi juuri yhden asian joka on pelkkää plussaa ;)

    VastaaPoista
  2. Sulle olisi vähän hommia tuolla Luostarissa, käyhän kattomassa.

    VastaaPoista