perjantai 20. helmikuuta 2015

Toisilla on talviloma, toisilla ei

Olen käyttänyt paikallista talvilomaviikkoa hyödykseni ja ajanut autolla työmatkani. Näin ns. hiljaiseen aikaan matka sujuu joutuisasti, eikä tarvitse tuntikausia istua ruuhkissa muutaman kilometrin matkaa. Vaikka on tähän viikkoonkin ihan tarpeeksi riittänyt liikenneraivoa.

Koska on loma, niin on myös lomailijoita. Miksi ihmeessä turistien täytyy juuri työmatka-aikoina tuppautua liikenteeseen sähläämään! Ajaisivat edes reippaasti, mutta hiljaa hissutellaan ja ihmetellään suuren maailman meininkiä. Nouskaa autoistanne kävellen katsomaan niitä suuria taloja, älkää olko tientukkeena, kiitos.

Tänään taas torvet soivat, kun olin unohtanut zenin kotiin. Kuinka helkkarin vaikeaa on ymmärtää, ettei se oikealta tuleva aina saa eteen ajaa? Seuraa ihminen liikennemerkkejä ja katuun maalattuja kirkkaankeltaisia viivoja, äläkä sitä navigaattoriasi! Kaasu pohjaan ja eteenpäin, ei täällä mihinkään pääse, jollei uskalla ottaa riskejä. Kukaan ei tahallaan päälle aja. Ugh, olen puhunut!

Ensi viikolla voin manata taas täkäläistä julkista liikennettä, joka on äärettömän hidasta ja kömpelöä. Metrojakaan ei tule kuin kuuden minuutin välein ja bussit ajavat pysäkille yhtäaikaa.

Huh, onneksi on perjantai. Voisin huomenna mennä ostamaan kaunista kangasta ja päällystää sohvat ja ruokapöydän tuolit. Kaipa minäkin homman osaan, kun toisetkin sen taidon taitavat. Isompi sohva voi olla helppokin, kun vanhan päällisen saa helposti pois. Puran päällisen osiin kaavoiksi, leikkaan uudesta kankaasta samanlaiset palat ja ompelen yhteen. Voilà, uusi sohva on valmis! Pienempään taidan vain levittää uuden kankaan päälle. Sohva on jo niin vanha ja kulunut, että pois joutaisi. Se on ruotsalaisen palapelifirman antiikkia, ainakin 30-vuotias.

Tuoleihin ostin jo kerran kangaskaupasta ylijäämäpaloja, mutta kotona totesin ne ihan vääränvärisiksi ja -tyylisiksi. Yritän myydä ne kirpparilla pois parin viikon kuluttua.

Siivooja oli eilen käynyt ja siivonnut. Lattiatkin oli pessyt, mutta aika oudoilta näyttivät. Ilmeisesti pesuvesi oli ollut likaista. Mutta en valita, parempi näin kuin ei ollenkaan siivousta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti