maanantai 2. helmikuuta 2015

Näpit jäässä, ja polvet

Himmentävät viikonlopuiksi työpaikan lämmitystä niin tyystin, että maanantaiaamuisin saa aina varautua pahimpaan. Työtuolini selkänojalla lepää lahjaksi saamani shaali kaiken varalta. Tänä aamuna se pääsi tositoimiin, vieläkin on tiukasti kiedottuna ympärilleni.

Sääliksi kävi uutta työntekijää, joka on sijoitettu kaikista kylmimmän kulmahuoneen viimeisimpään nurkkaan. Hyvin siellä valoa riittää, kun ikkunoita on joka suuntaan, mutta tuulta myös. Neiti joutui vielä antamaan takaisin Pomolle tämän sähkölämmittimen, kun Pomonkin huone oli kuin jääkaappi. Onneksi kulmahuone sentään saatiin nopeasti lämpimäksi korjausmiesten avustuksella, mutta kaikki muut toimistokopit pysyvät kylminä pitkälle iltapäivään.

Sormet vähän lämpiävät, kun näpyttelen, mutta polvet palelevat. Pitäisi olla viltti jalkojen päällä.

Tuleekohan tästä paljon säästöä, kun lämmitys ajetaan pariksi päiväksi kokonaan alas ja maanantaina koko valtavaa taloa yritetään saada lämpimäksi? Patterit hehkuvat tuntikaupalla ennen kuin edes pieni osa rakennuksesta on lämmin. Tietysti rakennuksen viileneminen johtuu myös viikonlopuista. Nyt oli kylmää ja tuulista ja räntäistä, eikä ulos tehnyt mieli nenäänsä pistää. Ei ihme, että toimistorakennuskin vilustui.

Koiran sain eilen lenkille, muttei sitäkään huvittanut rännässä tarpominen. Äkkiä piti päästä autolle ja takaisin kotiin lämpimään. Voi kun tulis pian kevät!

J.K. Tukasta tuli lyhyt ja mukava. Seniorihippikampaaja onnistui työssään paremmin kuin etukäteen ajattelin.

2 kommenttia:

  1. Eipä taida lämmitykuluissa tulla säästöä kun kylmät huoneet on maanantaina kunnolla lämmitettävä.

    Olen huomannut ihan tässä kotitalossakin, että vaikka lämmitys on sama, mutta on ollaan pari päivää pois kotoa, niin sisällä on viileämpää, kun ei ole ihmisiä ollut. Sekin viilentää lisää. Samoin tuuli.

    Minulla on myös aina ollut lyhyt tukka, se on niin kätevä ja helppohoitoinen. Ei tarvi kesälläkään järvestä noustessa muuta kuin käsillä vähän oikoa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmiset on hyviä pattereita :)
      En muistanutkaan, kuinka mukava lyhyt tukka on.

      Poista