perjantai 13. helmikuuta 2015

Viinipullosta terroristiin

Kuinkahan tämänkin kertoisin, kun vieläkin naurattaa niin, ettei sormet näppäimillä pysy?

Tapahtui eilen työmaalla: Nuori kollega valmisteli lähtöjuhliaan, joihin täkäläisen tavan mukaan kuuluu muutama viinipullo erilaisten herkkujen lisäksi. Hän asetteli viinipullot ikkunalaudalle jäähtymään ja jatkoi mitä lie oli tekemässä. Jossain vaiheessa naisihminen otti viinipullot sisälle paitsi yhtä, jonka olisi vielä pitänyt kylmentyä lisää.

Neiti käänsi selkänsä ikkunalle ja samantien pullo meni nurin ja vieri ikkunalautaa pitkin ja putosi tietenkin kadulle hajoten tuhansiksi palasiksi. Pahaksi onneksi ikkuna on juuri parkkihallin sisäänkäynnin yläpuolella. Sisäänkäyntiä vartioi vartija.

Samalla hetkellä, kun pullo putosi ja hajosi pamahten, oli parkkihallin ohi ajanut auto. Vartija laski yhteen pullo + auto ja päätteli, että autosta heitettiin pommi toimistorakennustamme kohti. Terrorismiepäily oli valmis.

Samaan aikaan työkaverini kävi taistelua itsensä kanssa ja mietti, menisikö tunnustamaan vai jättäisikö asian sikseen. Rehellisyys voitti ja nuori nainen kiiruhti parkkihallille kertomaan, että pullo putosi hänen huolimattomuutensa seurauksena.

Vartija oli jo kutsumassa poliisia ja mietti, kuinka asian virkavallalle ilmoittaisi, pitäisikö koko rakennus evakuoida, miksi pommi ei räjähtänyt jne. Kun työkaverini kertoi, mitä oikeasti oli tapahtunut, tuli vartija hyvin, hyvin vihaiseksi. Koska pudonnut pullo olisi voinut vaikka tappaa ohikulkijan (tai vartijan), katsoi vartija parhaimmaksi laatia tapahtumaraportin. Kollegani oli kovin pahoillaan asiasta ja pelkäsi, että hänelle tulee jotain seuraamuksia.

Kun kuulin koko tarinan, ei nauramiseltani tahtonut tulla loppua. Olihan tilanne tietysti vaarallinen, mutta koska kukaan ei loukkaantunut eikä menettänyt henkeään, näin vain asian huvittavan puolen.

Ensi viikolla nuori viinipulloterroristi matkustaa takaisin kotimaahansa auringon lämpöön ja toivottavasti joskus unohtaa eilisen episodin.

Toivottavasti vartija sen sijaan muistaa asian jonkin aikaa ja seuraa liikenteen lisäksi myös yläilmoja. Koskaan ei tiedä, koska heitetään pullolla päähän tai maahan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti