tiistai 24. helmikuuta 2015

Tonnilla pyörätuoli

Aamulla töihin lähtiessäni kävin taloyhtiön roskiksella viemässä pois tyhjiä pulloja. Meillä ei niitä kierrätetä, mutta onneksi on sentään lasille oma keräysastiansa.

Tapasin jätehuoneessa naapurini, joka aina iloisesti tervehtii. Hänellä on kovin lyhyt ja haituvainen tukka, aina hän on meikannut kasvonsa kauniisti ja pukeutuu tyylikkäästi. Niin nytkin, kun hän kaivoi muovi- ja peltijätekonttia. Oli siellä melkein vyötäröään myöten.

Sanoin hyvät huomenet ja aloin pudotella pulloja. Naapuri näytti pesuainepullon korkkia ja sanoi keräävänsä kaikenlaisten muovipullojen korkkeja. Samoin hän kerää juomatölkkien nipsuja (en tiedä niille muuta nimeä). Saatoin näyttää hieman ihmettelevältä. Rouva kertoi sairastavansa syöpää ja vievänsä korkit ja nipsut sairaalaan, jossa hän käy neljä kertaa viikossa.

Sairaalassa on keräyspiste korkeille ja kun on saatu tonni (!) kasaan, korkeilla ostetaan pyörätuoli. Ei ole helppoa rahaa se. Kuinkahan suuri läjä on yksi tonni muovikorkkeja? Sairaalalla täytyy olla iso kontti niitä varten.

Lupasin tästä lähtien ottaa talteen pullonkorkit ja tölkkinipsut, jotka pienestä taloudestani menisivät roskiin ja antaa hänelle sairaalaan vietäväksi.

2 kommenttia:

  1. Pitäkö niitä olla tuhat kpl vai painossa tonni? Erikoinen keräystavara kumminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ymmärsin, että painoa pitäisi tonnin verran olla. Tällainen on täällä aika yleistä. Muovipullon korkeilla kerätään myös rahaa avustuskoirien hankkimiseksi näkövammaisille.

      Poista